2006-09-03

God mat i Helsingborg


Det finns mycket dåligt med Helsingborg. Helsingborgarna och HIF är väl de mest slående exemplena på saker som bör undvikas, men det finns så klart bra saker också. Till exempel restaurangutbudet. Vi provade en ny restaurang igår, Dahlberg som ligger precis vid trappan upp till Kärnan. Jag satte i mig salladen ovan som i menyn beskrivs så här:
"Sallad" på fatlagrad fetaost, marinerade gulbetor, rökt ankbröst, rödbetsmousse, ruccola, pinjenötter, olivoljekrutonger, hasselnötshonungsdressing.

Himmelskt gott! Varmrätten var också underbar:
Majskycklingbröst, kantareller, citronkokta primörer, persiljesky, kompott på sockermajs.

1 kommentar(er):

Anonym sa...

Visst är maten god här! Men jag förstår ärligt talat inte vad du har emot Helsingborgarna? Dom är väl underbart snorkiga och härligt fulla med storstadskomplex?

Numera helsingborgsbo.