2007-05-17

FM-rock från ´83

1983 var min syster på klassresa på Mallorca. Hon hade lovat att köpa något till mig och hennes klasskompis Lasse rekommenderade en singel med FM-rockarna Journey.
Det året blev låten Separate Ways med Journey min absoluta favorit. Tidens tand har gnagat rätt så elakt på hela den här genren, men att det skulle vara SÅ dåligt känns lite jobbigt.

Låt oss spola tillbaka bandet till 1983, året då Ebba Grön slutar spela och Carola slår igenom (uh-oh). Både Coca Cola Light och Yassir Arafat kommer till Sverige. Georg Rydeberg dör och Carolina Klüft föds.

2 kommentar(er):

dj grön sa...

Ja, det känns osannolikt att någon någonsin fått för sig att spela in en sådan video. Basisten kanske jobbade på pallagret och fick fri tillgång under en helg? För övrigt har tjejen tidsenlig tennis-frisyr (Stefan Edberg) och trummisen ser ut som en massmördare (tja, lite som Waingro i "Heat" om det säger något). Huga! Och linnen har ju aldrig någonsin varit rätt, varken under friidrotts-EM eller i en FM-rockvideo.

Det här ser också för jävligt ut. Men låten är ju, ähum, rätt bra.

Malin sa...

REO-Speedwagon, underbart. Fruktansvärd video men oj, vad jag gillade den låten. För att inte tala om "Can´t Fight this Feeling". Den spelades flitigt när jag som 13-14 åring gick omkring på tivolit vid Strandvägen i Lomma. Tyckte att den var såååå bra.