2008-04-06

Wordpressklubben har öppnat

I en tråd på Jaiku nämnde Anders Olofsson (på sydsvenskan) något om ett möte med Escenicklubben. Joakim på Mindpark kontrade snabbt med en fråga om inte wordpressklubben också ska ha möte. Jag och många många andra tyckte att det är ju en mycket bra idé! Det finns alltför få intressegrupper för open-source-programvara i Sverige. Dessutom är wordpress ett alldeles utmärkt verktyg för att bygga webbsajter.

Nu är wordpressklubben igång! Det är ett gäng entusiaster som sett till att sajten http://wordpressklubben.se nu öppnat dörrarna. Läs mer här.


Syftet med Wordpressklubben är att skapa ett nätverk som kan agera språkrör i open source-frågor, och i synnerhet när det gäller webbplattformen Wordpress utbredning i Sverige. Vi vill öka kännedomen om plattformen och öka användandet. Det finns också en ambition i nätverket att utgöra en resurs och kontaktyta för personer och organisationer som använder Wordpress, men också för dem som står i begrepp att bygga lösningar där Wordpress skulle kunna fylla en funktion.

0 kommentar(er):