2008-06-18

chic.se är uppe


De senaste veckorna har jag jobbat ganska hårt med chic.se som alltså hänger ihop med den nylanserade Allers-tidningen CHIC. chic.se är byggd i wordpress på linux, och det som är lite speciellt med den är att det är fem separata wordpressinstallationer (chic.se, charlotta.chic.se, lisen.chic.se, carro.chic.se och mode.chic.se) som använder samma filstruktur och användardatabas, men i övrigt i databasen är de separerade. Tack till Johan Swanljung på Taffel.se för den smarta lösningen.
Sajten handlar om mode, shopping, kändisar, skönhet och annat kul, jag är personligen kanske inte i den klockrena målgruppen :)
Tillbaka till tekniken, Vi köpte in ett wp-tema som heter Revolution Magazine för 80 dollar. Det hade vi nog inte behövt göra, det återstår mycket lite av den ursprungliga revolutionkoden, det mesta är omgjort. Vi köpte också in en funktion för att "bläddra i senaste numret" från danska Zmags (den klart dyraste utgiftsposten) samt SimpleViewer-Pro för bildspelsfunktioner ($45). Resten är gratis och öppen källkod.

För de specialintreserade: Gentoo, lighttpd och xcache :)

0 kommentar(er):