2008-02-09

Nostalgins afton

Han blandade lysande covers av Townes Van Zandt och Small Faces med tråkiga Totta Näslund-låtar och ibland alldeles för långa instrumentala partier. Men vi fick också höra de låtar vi kom dit för; "Från en till en annan", "Höst", "Solregn", "I hemlighet".
Det mest överraskande var att han inledde med "Ballad om Eva och Ragnar", en låt från den bortglömda första skivan "Raj Montana Band".
Dan Hylander må ha sett sina bästa dagar rent låtskrivarmässigt, men han kan fortfarande leverera live. Den här spelningen var betydligt bättre än den i pianobaren för två år sen. Tydligen var det första gången på över ett halvår som han stod på scen, antagligen ganska spelsugen alltså. Jag fick chansen att prata lite med honom efter konserten och han var riktigt uppspelt, såg fram emot att få göra fler spelningar innan han återvänder hem till frugan i Bolivia.5 kommentar(er):

Pibe sa...

Kan han inte köpa en ordentlig gura i Bolivia.

Windy sa...

Haha, ja det är verkligen en skitful gitarr, samma som sist, att han inte lär sig.

Easy Chime of Bell sa...

Åh, Dan Hylander. Jag har sett honom 3-4 gånger tidigare om åren och kan inte mer än instämma: Totta Näslund-inslagen är för tråkiga :-)

Vad gör hon i Bolivia?

windyjonas sa...

Hon bor där, han också. Danne är numera en sån där utlandssvensk :)

bergh sa...

briljant! Filmade du mer? Vore kul om du lade upp mer i så fall...