2007-03-13

WebbläsarfightI mitten av 90-talet pågick ett teknikkrig mellan webbläsarna Netscape och Internet Explorer. Orsaken till att IE blev så stor var att den följde med installationen av Windows (exempelvis Windows 95 och Windows NT). Netscapes största fördel var att den var så bra, mycket bättre än IE vid denna tiden. Med IE5.5 och senare IE6.0 ändrades spelplanen, dessa webbläsare var så mycket bättre än allt annat på marknaden och Netscape, Opera, Mozilla och de andra blev förpassade till teknikmuséer (och i viss mån till datornördarnas Linuxburkar). För ett par år sedan kom Firefox (också från Mozilla) och nu har vi åter en konkurrenssituation, den är nämligen mycket bättre än dagens IE (version 7) och den vinner marknadsandelar för varje dag som går. Bland (de ganska få) besökarna av denna blogg är det dött lopp mellan de två kombattanterna. Spännande ..
Andra bloggar om: ,

3 kommentar(er):

Andreas sa...

En av de bästa sakerna med Firefox är ju alla plugins. För oss som gillar fin kod kan man ladda hem Firebug (http://www.getfirebug.com), installera och sedan debugga sina (eller andras, he-he) script och sidor med hjälp av ett litet tryck på F12. Allt detta visste du säkert redan ...

Windy sa...

Jag knarkar en hel del firebug, fantastiskt litet verktyg. Några andra användbara add-ons är:
adblock plus, Forecastfox, all-in-one sidebar, customize google, DownThemAll, Gmail Manager, greasemonkey, IE Tab, LinkedIn Companion, PDF Download, Redirect Remover, Stumble Upon, Tab Mix plus och Web developer.

Jonas Bergh sa...

Exakt.